DOMOTEX, de grootste vloerenvakbeurs van de wereld, wordt van 15 tot en met 18 januari 2021 gehouden in Hannover. Het thema van de komende editie is COVER NEW GROUND waarbij wordt stilgestaan bij leven in balans met de natuur, duurzaam leven en het mysterieuze More than Floor. Hoe geven we vorm aan minder jachtig leven? Hoe gaan we verantwoord om met het interieur wanneer het gaat om duurzaamheid, zowel voor werk als thuis (en steeds meer allebei tegelijk)? Waar begint een vloer en waar houdt deze op (aha, vandaar!)? Hoe halen we de natuur binnen? Vragen waarop de beurs antwoord hoopt te kunnen geven.

In een tijd waarin veel thuis wordt gewerkt is er extra aandacht voor het interieur, dus ook voor vloeren. Tegelijkertijd wordt steeds meer lege kantoorruimte voor andere doeleinden gebruikt. Dus ook deze ruimten hebben andere vloeren nodig. We moeten out of the box denken als vloerenindustrie om mee te kunnen met deze tijd, zo betoogt de beursorganisatie Deutsche Messe. Vooraanstaande ontwerpers en (interieur)architecten houden zich bezig met de bovenstaande vragen en we geven hier een voorbeeld.

Spela Videcnik en haar kantoor OFIS Architects in het Spaanse Andalusia hebben een paviljoen van 20 vierkante meter gebouwd van speciaal solar control glas. Dit Casa del Desierto (Huis van de Woestijn) bestaat uit een woonkamer, slaapkamer en whirlpool die verzonken is in de houten vloer. Het heeft een bijzonder uitzicht op de omringende woestijn en heeft een houten cassettedak met spiegelende panelen aan de buitenzijde die het landschap reflecteren. Op de vloer liggen gebleekte, lichtgrijze larikspanelen, smal en lang, van de Sloveense leverancier Permiz. Deze lopen door de glazen buitenwand heen naar buiten, zodat interieur en exterieur naadloos in elkaar overlopen. Het paviljoen kan online geboekt worden als vakantiewoning.

Bezoekers aan de DOMOTEX 2021 kunnen meer van dit soort voorbeelden aantreffen. Onder de titel COVER NEW GROUND zullen fabrikanten allerlei innovaties tonen, In de Flooring Parks in de hallen 11 (karpetten en garens) en 12 (LVT, laminaat, parket en legtechniek) worden producten getoond in nagebouwde kamers, de organisatie zoekt nog steeds naar exposanten die een bijdrage willen leveren aan deze kamers. Op deze manier kan je laten zien hoe vernieuwend je bent als fabrikant. COVER NEW GROUND, met andere woorden.

www.domotex.de