DOMOTEX Middle East keert terug van 23 tot en met 25 april in het Dubai World Trade Centre (DWTC). Het hoeft geen betoog dat deze beurs vooral om karpetten en tapijt draait en dat de regio de belangrijkste markt ter wereld is voor textiele vloerbedekking.

“In April keert DOMOTEX Middle East eindelijk terug naar Dubai. Ik ben trots op ons doorzettingsvermogen om deze beurs weer van de grond te krijgen en de industrie een aantrekkelijk platform te geven in deze snelgroeiende markt met volop potentieel”, aldus Sonia Wedell-Castellano, Global Director DOMOTEX van Deutsche Messe AG. Het Midden-Oosten heeft een vloerenmarkt die geacht wordt te groeien tot een totale omzet van rond de 14.55 miljard dollar in 2030. In 2022 was deze omzet ook al 8.6 miljard dollar. “Als leidend beursplatform voor de vloerenindustrie moeten we gewoon aanwezig zijn in Dubai.” In eerdere tijden vond deze beurs nog plaats in Gaziantep (Turkije) maar werd om diverse redenen al een tijd niet meer georganiseerd.

De bedrijven die al hebben aangegeven mee te zullen doen zijn onder andere Merinos, Oriental Weavers, Solomon Carpets en Al Abdullatif. Andere deelnemers zijn bijvoorbeeld Farrahi Carpets, Almas Kavir Carpet, Art De Vivre, Standard Carpet, Abu Dhabi National Carpets, Heritage Carpet, Madhu India, Nirmal International, Extraweave, Dodhia Synthetics Limited, Nayyer Industries, Indian art Gallery en Card Monroe. Ze zullen zowel traditionele collecties als moderne modellen laten zien, waar het ambacht duidelijk zichtbaar en voelbaar is, zo belooft de beursorganisatie. Dus bent u toevallig in Dubai rond deze tijd en heeft u een zwak voor Oosterse tapijten, zeker even langsgaan.