F. Ball, de Britse fabrikant van vloerlijmen en egalines, publiceerde onlangs de laatste editie van zijn Aanbevolen Lijm Gids (RAG®). Naast bestaande zijn ook nieuwe lijmadviezen in de gids opgenomen, voor vloerafwerkingen die fabrikanten in de afgelopen 12 maanden op de markt brachten. Het bedrijf werkt nauw samen met fabrikanten, om vloerenstoffeerders ondersteuning te bieden op het gebied van lijmkeuze.

Met de Aanbevolen Lijm Gids (RAG®) kunnen vloerenexperts snel en gemakkelijk de juiste vloerlijm selecteren. Meer dan 6000 merken vloerafwerkingen staan in het naslagwerk, van meer dan 200 bekende, internationale fabrikanten. Of het nu gaat om de optimale vloerlijm voor pvc, vinyl, LVT, laminaat, hout, tapijt, tapijttegels of bijvoorbeeld kurk.

Het gedrukte boekje komt jaarlijks uit. De digitale versie wordt continu bijgewerkt en staat op de website van F. Ball (f-ball.com). Bovendien is de app gratis van de Apple App Store of Google Play te downloaden.

Technical Service Manager van F. Ball, Steve Boulton, adviseert stoffeerders altijd op zeker te spelen: “Om het falen van een vloerinstallatie te vermijden is het belangrijk om altijd eerst na te gaan of de vloerlijm optimaal bij de vloerafwerking past. De Aanbevolen Lijm Gids (RAG®) maakt het eenvoudig. Bij elke vloerafwerking is het lijmadvies super makkelijk te vinden.  En via de app heb je ze altijd bij de hand.”

Aanbevelingen worden pas in de gids opgenomen na een uitgebreid testprogramma van 56 dagen in de speciaal daarvoor ingerichte testvoorzieningen van het het bedrijf. Bovendien geven ook de fabrikanten van de vloerafwerking hun goedkeuring aan het gegeven lijmadvies. Op iedere aanbeveling geeft F. Ball de garantie dat de lijmhechting de gehele levensduur van de vloerinstallatie meegaat, zolang men ook het advies wat betreft vloervoorbereiding en het verwerken van de producten naleeft. Dat geeft een bepaalde rust, te weten dat er garantie op staat.

Steve voegt toe: “Een lijmadvies wordt alleen in de gids opgenomen als we er helemaal zeker van zijn dat de resulterende lijmhechting zich gedurende de volledige levensduur van de vloerafwerking optimaal houdt. Omdat er voortdurend nieuwe vloerafwerkingen op de markt komen, zijn we continu bezig met testen. Het hoort bij de service en ondersteuning die we vloervakmensen bieden.”

Voor meer informatie over F. Ball en de Aanbevolen Lijm Gids (RAG®) bel 06-82812840, email informatie@f-ball.nl of ga naar www.f-ball.nl