STOPGAP 1600 is een met vezels verrijkt egaliseermiddel voor nieuwe of bestaande binnenvloer-renovaties in woonhuizen en bedrijfspanden, voorafgaande aan de installatie van nieuwe vloerafwerkingen.

De egalisatie is geschikt voor gebruik op elektrische en watergedragen vloerverwarming en -koeling. Het product is sneldrogend en al na 12 uur stoffeerbaar bij een laagdikte van 3-5 mm. STOPGAP 1600 is dimensionaal stabiel en wordt geleverd als een gemengde droog poeder dat in één applicatie met een laagdikte tussen 3 – 40 mm wordt aangebracht. Het bevat geen proteïnen zodat het in voor organismen gevoelige omgevingen gebruikt kan worden.

STOPGAP 1600 is geschikt voor gebruik op diverse typen absorberende en nietabsorberende ondervloeren zoals zand/cement dekvloeren, beton, installatietegels voor vloerverwarming, houten vloerplaten, granito, terrazzo, gietvloeren van epoxy en polyurethaan, keramische en natuurtegels en STOPGAP vochtschermen. De producten van F. Ball zijn verkrijgbaar via Headlam en Dersimo.