Geweven vinyl is een vloertype dat met name wordt toegepast in projecten, zoals kantoren, horeca, zorginstellingen, openbare ruimten en op winkelvloeren. Tijdens Material District twee weken geleden stuitte ik op de nieuwe Hybrid collectie van het Belgische merk 2tec2 uit Moeskroen. Geweven vinyl in een abstract patroon met onregelmatig ogende slag en ketting dat doet denken aan een blik in het heelal.

Met namen als Helios, Stardust en Halley voor de 12 kleuren uit de collectie is die associatie minder vergezocht dan het lijkt. Hybrid is geïnspireerd op de biofiele ontwerpfilosofie. “Biofilie is de aangeboren behoefte die mensen hebben voor contact met de natuur, wat essentieel is voor hun fysieke en mentale gezondheid, productiviteit en welzijn”, aldus de fabrikant.

De Hybrid collectie combineert het uiterlijk van tapijt met de voordelen van geweven vinyl vloerbekleding: robuustheid en vlekbestendigheid zijn de twee eigenschappen die 2tec2 met naam en toenaam noemt. “Hybrid is de perfecte harmonie tussen harde en zachte vloeren. De 2tec2 Hybrid wordt geleverd met de gepatenteerde ‘Comfort Backing’, een akoestische rug die het impactgeluid met 19 dB vermindert en het comfort in het algemeen verbetert.” Hybrid is dus verkrijgbaar in 12 kleuren in rollen, tegels en  verschillende vormen. Op de foto de kwaliteit Galena.