Bij een mooie vloer hoort een mooie wandplint, zo redeneert de Duitse vloerenfabrikant HARO. Vandaar dat het bedrijf ons extra wil wijzen op de plinten die men in Rosenheim produceert. Voor iedere vloer is er een bijpassende plint, of in hetzelfde hout als de toplaag van het parket of in een witgeschilderde versie. Ook voor de laminaatvloeren van het merk zijn er voor iedere vloer bijpassende plinten verkrijgbaar.

De houten plinten voor de parketvloeren worden volgens de fabrikant met dezelfde zorg gemaakt als de vloerdelen. De wandplinten hebben een massief houten kern en zijn voorzien van een fineer toplaag. Ook de afwerking (mat/glanzend, olie of lak) kan worden aangepast aan de afwerking van de vloerdelen. Dit is voor HARO dealers een mooie extra service die aan klanten kan worden aangeboden, zo stelt de fabrikant.

Bovendien is het ook mogelijk om MDF plinten voor laminaat of de design vloeren van HARO digitaal te laten bedrukken voor een perfecte overgang van vloer naar wand. Ook voor de watervaste kwaliteiten zijn er bijpassende watervaste plinten voor handen.

Plinten die gelijk zijn aan de vloer of juist een witte plint die meer opgaat in de (witgeverfde) wand; het is de smaak van de eindgebruiker die de keuze bepaalt. HARO biedt ook een LED rail voor klanten die een plint wensen als lichtbron. Alle plakplinten van de fabrikant passen op deze rails en zijn eenvoudig te installeren op de rails.

De fabriek levert de verkochte plinten tegelijk met de bestelde vloerdelen. Zo ziet de parketteur (en de klant) direct of de levering klopt. De retailer hoeft geen aparte voorraad van plinten bij te houden, de showmodellen zijn alles wat nodig is voor in de winkel of in de bus.