Liever sta je er niet bij stil. Wat gebeurt er als er brand in huis uitbreekt? De gezellige maanden komen er aan, de kaarsjes en openhaarden gaan weer branden. Heel sfeervol, maar ook gevaarlijk! Wist je namelijk dat binnen 60 seconden een heel gordijn in vlammen op kan gaan? Een onderwerp waar Headlam al enige tijd mee bezig is, zij starten de maand november met de campagne “Veilig Wonen & Werken”.

Om een huis brandveilig te maken spelen rookmelders een belangrijke rol. Een bewuste keuze in gordijnstof of type vloerbekleding kan hier ook aan bijdragen. Over het algemeen vatten de zogenaamde harde vloeren als PVC, laminaat en vinyl minder snel vlam dan een textiele vloerbedekking. Echter tapijt of een vloerkleed van naaldvilt of 100% wol zullen ook minder snel vlam vatten. De keuze voor toevoeging van een specifiek brandvertragende ondervloer kan nog eens extra bijdragen aan het voorkomen van de verspreiding van de brand. Al deze productsoorten behoren tot de collectie van Headlam

In november wordt de lifestyle-interior Veilig wonen & werken collectie geleverd bij alle Headlam gordijndealers. Dit zal ook het moment om zijn waarop deze campagne richting de consument gecommuniceerd zal worden. Door middel van posters en labels aan alle stalen zal hier in de winkels bekendheid aan gegeven worden. Hierop staat een QR code die verwijst naar de consumentgerichte website met extra uitleg. Via de social media kanalen van lifestyle-interior zal dit ook onder de aandacht gebracht gaan worden, met ondersteuning van een groep Instagram influencers.

De collectie lifestyle-interior Veilig wonen & werken bestaat uit interieurstoffen met een extra meerwaarde. Al deze stoffen zijn namelijk niet alleen groen geproduceerd maar ook brandvertragend. Een brede serie waarmee Headlam wil laten zien dat ook brandvertragende stoffen soepel vallend, trendy en betaalbaar kunnen zijn. Deze collectie bestaat uit 13 items waaronder kamerhoge velvet, inbetweens en black-outs. Het creëren van een gevoel van veiligheid is een meerwaarde die de klant hiermee geboden kan worden. Alle items te herkennen aan het label Veilig wonen & werken. Voor de consument een duidelijk statement!

De interieurstoffen in deze Headlam collectie zijn allen IFR stoffen. IFR, ofwel inherent flame retardant, houdt in dat deze stoffen minimaal voldoen aan de Europese norm; classe 1. Alle bijbehorende certificaten zijn hiervan direct opvraagbaar waardoor de stoffen ook projectgericht toegepast kunnen worden. Een IFR stof is een stof die blijvend een sterk verminderde ontvlambaarheid heeft en niet bijdraagt aan de verspreiding van de brand. Het daadwerkelijk ontvlammen van een geheel gordijn van IFR textiel duurt tot 24uur, terwijl een gewone gordijnstof in 60 seconden geheel ontvlamt en het gehele interieur verwoest.

Headlam start deze campagne om meer bewustwording te creëren voor veiligheid in de woonomgeving. De wintermaanden starten, het leven speelt zich voor velen meer binnenshuis af. Vanwege de Covid-19 pandemie is voor de consument de woonplek vaak ook hun werkplek geworden, des te belangrijker om deze omgeving zo veilig mogelijk in te richten!