InCoDa 2018 ligt achter ons, met als traditionele afsluiting de uitreiking van bokalen en andere prijzen aan de winnaars van het NK Parketleggen, het NK Woningstofferen en het NK Meubelstofferen. Deze drie wedstrijden, die onder grote publieke belangstelling werden gevolgd, kennen eigenlijk alleen maar winnaars: bevlogen deelnemers met hart voor hun ambacht die onder het kritische oog van toeschouwers en juryleden in een zeer korte tijd een moeilijke opdracht moeten uitvoeren. Ga er maar aan staan.

Bij het NK Meubelstofferen is de winnaar van de zes professionele deelnemers Harry van Schijndel uit Vlijmen geworden. Hij bekleedde de wedstrijd stoelromp met een mooie blauwe stof van sponsor Keymer, inclusief een bijpassend kussentje. Met name het capitonneren van de rugleuning was zeer goed uitgevoerd. Bij het woningstofferen is de eerste prijs gewonnen door Anco Rijstenbil. Hij  haalde de meeste punten bij de moeilijke opdracht, waarbij een grote kubus gestoffeerd moest worden met verschillende vloerbedekkingen van Forbo. De opdracht duurde zo lang dat de uitreiking een uur na die van het NKM en het NKP moest plaatsvinden terwijl de beurs al werd afgebroken…

Het NKP had dit jaar eveneens een zware uitdaging, net als de buren van het woning stofferen. Het bord bestond uit twee delen met verschillende patronen die volgens de instructie moesten worden gelegd met als vrije invulling een drempel. Senioren moesten de houten delen uit eiken, thermisch behandeld eiken en thermisch behandeld essen (van Kerkhofs) zelf zagen, aspiranten kregen het voorgezaagd. Dit zagen bleek voor veel uiterst precies werkende senioren een killer te zijn: grote namen en kanshebbers op de titel bleken niet in staat om binnen de gestelde tijd de opdracht uit te voeren vanwege het exact willen zagen…

Ook zij werkten op dinsdag evengoed hun borden af met Royl olie van Rigo voor een beoordeling door de jury. De winnaars op een rijtje: bij de aspiranten heeft Mika Stevens van Pruysen Parket de titel en de Ad van Mierlo bokaal gewonnen. Nummer twee werd Koen Kemmeren (Nobel Parket) en de derde plek was voor Michael van der Gouw-Verburg van B.R.N. Parket. Deze drie parketkanjers ziet u op de foto. Bij de senioren is strijd dit jaar gewonnen door Marcel Schipper (Schipper Parket). Nummer twee: Paul Snijders (P.B.S. Parket), gevolgd door Jasper Hoogervorst van Hoogervorst Parket.

Jasper viel opnieuw in de prijzen door de Rigo Bokaal te winnen. Deze werd door de Rigo directie Toon en Machiel van Westerhoven aan hem uitgereikt omdat zij in Jasper een inspirerende combinatie van creativiteit en meesterschap zien. De Walter Esch Bokaal voor grote verdiensten in de parketbranche werd dit jaar terecht uitgereikt aan de immer bescheiden Fred Witkamp, docent van de Parketopleiding in Nieuwegein. Hij is een onvermoeibare vraagbaak voor jong en oud over het vak van parketleggen.

En de verliezers uit de titel van dit artikel? Dat zijn de bedrijven die besloten om dit jaar niet naar Gorinchem te gaan en de bezoekers die het mooie weer verkozen boven een zeer informatieve en inspirerende vakbeurs waarop volop werd genetwerkt, gekocht, verkocht en inspiratie werd opgedaan. Een uitgebreid verslag leest u in de komende editie van Vloeren Business Magazine.