Vorige week verschenen de jaarcijfers van de Amerikaanse fabrikant Interface met een toelichting van Daniel Hendrix. Hij wordt met ingang van 18 april opgevolgd door Laurel Hurd, de eerste vrouwelijke CEO van Interface.

Zij zet de missie van het bedrijf voort: een carbon negatieve onderneming vanaf 2040. Hurd volgt Hendrix op die vanaf januari 2020 voor de tweede keer CEO was van Interface. Hendrix, al, 39 jaar actief bij het bedrijf, blijft aan als voorzitter van de Raad van Bestuur. Hurd heeft 30 jaar ervaring als sales manager, product developper en brand ontwikkelaar in consumptiegoederen. Ze was verantwoordelijk voor een omzet van meer dan 3 miljard dollar (600 miljoen winst) bij het bedrijf Newell Brands. Ze wordt door iedereen een gedreven en inspirerende leidinggevende genoemd.

Hendrix is blij met haar benoeming: “Laurel is succesvol in het vinden van nieuwe markten en deze laten groeien. Ze is strategisch zeer goed en is een gedreven voorstander van duurzaamheid. Ze ontwikkelt toptalenten en smeed deze samen tot goed functionerende teams. Ik ben ervan overtuigd dat we met Laurel aan het roer in goede handen zijn.”

Hurd heeft vanuit Newell Brands met name ervaring in het ontwikkelen en verkopen van leermethoden in Engelstalige landen. Ze was verantwoordelijk voor een supply chain met 8 fabrieken in 7 landen. Ze is ook bestuurslid van THOR Industries, een fabrikant van caravans en kampeerbussen. Dit is haar eerste bestuursfunctie in de vloerenindustrie.