Beursorganisator Easyfairs Evenementenhal introduceert tijdens de komende editie van de Interieur Collectie Dagen (InCoDa, 15, 17, 18 september in de Evenementenhal van Gorinchem) het Inspiratietheater: sprekers die in compacte en pakkende seminars de bezoekers van de vakbeurs voor vloeren, wanden, meubelstoffen en raamdecoratie informeren en inspireren.

De eerste sprekers die zijn bevestigd door de organisatie zijn kleurenexpert Saskia Hulting (Concept & Interior Designer en eigenaar van Studio Thuis in Amsterdam), retail trendwatcher Harrie Bijl (Manager Retail & Innovatie bij INretail), Kristel Groenenboom (Internationaal onderneemster van het jaar en auteur) en virtual reality ondernemer Jim Zagwijn (eigenaar 360Fabriek). Vanuit de vloerensector komen daar nog enkele aansprekende sprekers bij, zo belooft de organisatie.

“Er is naast behoefte aan kennis over de nieuwste producten ook de vraag naar inspiratie en nieuwe inzichten voor de bedrijfsvoering en de functie en uitstraling van de winkel, zo blijkt uit ons onderzoek onder de bezoekers van InCoDa”, aldus Ivo Horn, Marketing Event Manager van de Interieur Collectie Dagen. “Uit het onderzoek kwam naar voren dat kennis over de onderwerpen interieuradvies, kleurentrends, retail trends en virtuele showrooms het meest gevraagd werd. Daarom introduceren we op de komende editie het Inspiratietheater, waar bezoekers deze kennis kunnen opdoen.”

Saskia Hulting gaat in haar presentatie in op de kracht van kleur. Zij werkt dagelijks aan interieurontwerpen en (color)trend forecasts voor. bijvoorbeeld, Ikea en Histor. In samenwerking met netwerkvereniging Vrouwen in Parket is er op maandag 17 september het seminar van de onderscheiden onderneemster Kristel Groenenwegen, waarin zij ingaat op de uitdagingen bij het ondernemen en de vooroordelen die zij daarbij tegenkomt.

Harrie Bijl gaat in op de kansen die er liggen voor detaillisten aan de hand van het boeiende concept Retail richting 2030 van INretail. Jim Zagwijn zal de mogelijkheden voor het maken van virtuele showrooms voor retailers in de woning- en projectinrichting toelichten in zijn bijdrage. Ivo Horn: “Belangrijk om te weten: de sprekers zijn geselecteerd op hun grote vakkundige, objectieve kennis van de onderwerpen waarover zij spreken. Binnenkort maken we de overige sprekers bekend, waarmee we nu de onderwerpen en insteek aan het finetunen zijn.”

Voor de komende editie hebben zich al ruim 100 exposanten aangemeld. Meer informatie: www.interieurcollectiedagen.nl