Architect Glenn Sestig heeft voor IVC in Waregem, langs de A17, een nieuw Flooring Development Centre ontworpen dat inmiddels geopend is. Naast het ontwerpcentrum en de sales en marketing kantoren huisvest het opvallende gebouw een inspiratieruimte voor consumenten. Sestig houdt van puntige, grote daken en dat is bij dit centrum ook duidelijk te zien.

Zijn opdracht was duidelijk: ontwerp een huisvesting waar zowel de sales van over de hele wereld kan worden binnengevlogen voor trainingen en vergaderingen, waar nieuwe vloeren worden ontworpen en waar klanten, designers en architecten inspiratie kunnen opdoen. De IVC Commercial Library in het centrum heeft de projectcollecties van de merken van de vloerengroep: kale betonnen muren waar de delen tegen gehouden kunnen worden, koffiehoekjes voor een break tussen het kiezen door. Moduleo House is de huiselijk ruimte waar de Moduleo kwaliteiten te zien zijn. In The Residential Market Place kan de bezoeker de IVC B2B kwaliteiten bekijken. Zelf een collectie samenstellen en kijken of je de opstellingen hier in je winkel kunt nabootsen.

Sestig heeft de functionaliteit van het gebouw willen combineren met een fijne werkplek voor de medewerkers. Akoestisch en ergonomisch voldoet het centrum aan de allerhoogste standaarden, aldus Sestig. Hij is tevreden over het resultaat, dat architectuur en materialen op een logische wijze combineert: “Hier laat IVC de duurzame, esthetische, comfortabele en innovatieve vloeren zien. Het is een concrete voorstelling van hun bedrijfsfilosofie, die verder gaat dan alleen vloeren.”