MeisterWerke heeft met succes meegedaan aan de Red Dot Award: Product Design 2021. Een internationale jury bekroonde het vilten akoestiekpaneel MeisterPanels. style met een “Red Dot” die voor designs van hoge kwaliteit staat.

De met een Red Dot bekroonde MeisterPanels. style SP 800 beschikt over een oppervlak van hoogwaardig vilt. Het akoestiekpaneel absorbeert 35% van de akoestiek in de ruimte (absorptieklasse D volgens DIN EN 11654) en zorgt zo voor een aangename sfeer, vooral in moderne woonomgevingen waar maar weinig gordijnen en ander textiel te vinden zijn. MeisterPanels. style is beschikbaar in vijf moderne kleuren – voor een perfect totaalplaatje wordt elke kleur aangevuld met een bijpassende vilten lijst (hoek-afdeklijst en afdeklijst). Ook op gebied van duurzaamheid doet de SP 800 het goed. Het oppervlak met veganistisch vilt bestaat uit gerecycled materiaal (100% bij de grijstinten; 50% bij olijf en terrabruin) en kan na gebruik zelf ook weer compleet gerecycled worden.

De Red Dot Award: Product Design vindt zijn oorsprong in 1955 en bekroont ieder jaar opnieuw de beste producten. “In search of good design and innovation” – ook in 2021 gingen zo’n 50 juryleden voor deze wedstrijd op zoek naar goede ontwerpen en innovatieve producten. Het internationale panel van experts bestaat uit deskundigen uit de meest uiteenlopende vakgebieden. Binnen een meerdaagse procedure hebben zij de ingestuurde producten uitvoerig geïnspecteerd. Als leidraad werden beoordelingscriteria aangehouden zoals formele kwaliteit, ergonomie en duurzaamheid. “Ik was dit jaar bijzonder onder de indruk van de winnaars van de Red Dot Award: Product Design 2021,” vertelt prof. dr. Peter Zec, initiatiefnemer en CEO van Red Dot. “De vormgeving van hun producten is werkelijk uitmuntend als je de esthetiek en functionaliteit bekijkt. Je staande houden tussen zulke sterke deelnemers en onze jury overtuigen, dat doe je niet zomaar. Daarom feliciteer ik de prijswinnaars van harte met hun overwinning.”

Vanaf 21 juni 2021 is het akoestiekpaneel te zien in de online tentoonstelling op de Red Dot-website. Op die dag gaat ook de Red Dot Design Week van start, waarmee de prijswinnaars van dit jaar, en dus ook MeisterWerke Schulte GmbH, digitaal gehuldigd worden. Vanaf 22 juni 2021 wordt het MEISTER-product eveneens samen met alle bekroonde producten gepresenteerd op de tentoonstelling “Design on Stage” in het Red Dot Design Museum in het Duitse Essen. Tussen hedendaagse vormgevingsoplossingen en historische industriële architectuur kunnen bezoekers daar zelf de kwaliteit van de ontwerpen ervaren. Het Red Dot Design Yearbook 2021/2022 verschijnt in augustus. Deze publicatie geeft een uitgebreid overzicht van de State of the Art en trends op gebied van productontwerp.