Voor de zwaarste werkzaamheden is de nieuwe 18 Volt accu-reciprozaag SSEP 18 LTX BL MVT van Metabo naar eigen zeggen het ideale gereedschap: “Onze nieuwe reciprozaag is extreem krachtig en de snelste op de markt – dus ook de zwaarste klussen worden probleemloos uitgevoerd“, zegt Maximilian Knauß, productmanager bij Metabo.

Daarmee is deze machine ideaal voor sloopwerkzaamheden en om verschillende materialen, van hout en metaal tot steen, op maat te zagen. De pendelslag, die de gebruiker gewoon met een hendel kan inschakelen, zorgt voor een bijzonder snelle voortgang. Hiermee beweegt het zaagblad niet alleen vooruit en terug, maar ook op en neer. De benodigde kracht wordt door de borstelloze motor geleverd. Tegelijkertijd beschermt de trillingscompensatie Metabo VibraTech (MVT) de gebruiker: een geïntegreerd contragewicht minimaliseert de trillingen tijdens het zagen en zorgt ervoor, dat er gedurende lange tijd comfortabel kan worden gewerkt.

Ook door de zaagsnedes valt de nieuwe accu-reciprozaag op door zijn snelheid: gebruikers vervangen het zaagblad zonder hulp van gereedschap door middel van een hendel op de behuizing – deze kan in iedere positie en ook met handschoenen goed worden bediend. De diepte-aanslag kan eveneens zonder gereedschap worden versteld, zodat het zaagblad optimaal kan worden benut. Het toerental kan vooraf worden gekozen, dat zorgt voor de best mogelijke zaagprestaties in elk materiaal. „Bovendien hebben wij de handgreep van onze nieuwe reciprozaag verbeterd en schuin geplaatst – zo ligt de machine onder de verschillende werkomstandigheden altijd goed in de hand“, vertelt Knauß. Een robuuste aluminium behuizing beschermt de zaag zelfs onder de meest ruwe omstandigheden. Bovendien kan hij gemakkelijk worden opgehangen aan de geïntegreerde stellinghaak zodat hij gedurende de pauzes veilig is opgeborgen.

De nieuwe accu-reciprozaag is onderdeel van het 18 Volt-accusysteem van Metabo en is een uitbreiding van de merken overkoepelend accu-alliantie CAS (Cordless Alliance System). Binnen CAS kunnen op dit moment ca. 280 machines van 25 verschillende merken naar believen met elkaar gecombineerd worden.