Met de introductie van de nieuwe kleurlak Pall-X Full Color breidt Pallmann zijn assortiment aan afwerkingen voor parketvloeren verder uit. Bijzonder aan deze afwerking van Pallmann – het merk met alles voor parket van Uzin Utz – is dat die volledig dekt. Dat betekent dat een parketvloer hiermee een volledig nieuwe uitstraling krijgt.

Met Pall-X Full Color kan een houten vloer die aan het eind van de levensduur lijkt na een behandeling prima nog een flink aantal jaren mee, vertelt productmanager Tom Borggreve. “We hebben deze twee-componentenlak ontwikkeld met in ons achterhoofd de kennis die we in huis
hebben met onze Arturo-gietvloeren. Arturo-kleurenspecialist Thea Kruders heeft voor Pall-X Full Color een mooie mix van moderne kleuren samengesteld, maar we kunnen vrijwel iedere kleur leveren.”

Met de kleur Basic White kan de houten vloer bijvoorbeeld volledig wit worden gemaakt, beantwoordend aan de woontrend van dit moment. “Met een transparante lak wordt dat vaak niet wit genoeg, met deze lak wel. Ook is het mogelijk om in winkels looppaden aan te geven, of logo’s op de grond bij bedrijven. Zo geef je je vloer een hele nieuwe en eigen uitstraling.”

Voor de parketteur zal het werken met Pall-X Full Color geen problemen opleveren, verzekert applicatiespecialist van Uzin Utz Martie Schilderinck. “De parketspecialist die weet hoe hij met normale lak moet werken, kan hier ook mee overweg. Je brengt het net zo aan als een normale lak, alleen is de kleur nu volledig dekkend. En het is bijzonder slijtvast, helemaal als je het ook nog afwerkt met een extra laag transparante lak.”


Met namen als het al eerder genoemde Basic White, Cool Grey en Intense Black is het standaardprogramma van 12 kleuren uit de collectie aangepast aan de interieurtrends van 2020, maar zoals al aangegeven kan Pallmann praktisch alle denkbare kleuren leveren. “Het is flexibel inzetbaar. Je kunt kiezen voor een volledig dekkende gekleurde laag, afgewerkt met een transparante laklaag als extra bescherming. Maar door het al dan niet gebruiken van een grondlak of verschillende afwerkingen zoals borstelen of schuren, kun je mooie effecten creëren. Een moderne sleetse look krijg je door één gekleurde laag aan te brengen, zonder afwerking. Dan krijg je door loopverkeer vanzelf een levendiger beeld”, stelt Tom Borggreve.

De Pall-X Full Color-collectie is vanaf 25 september verkrijgbaar.