Een groep vakidioten met één gezamenlijke interesse: meesterlijke parketkunstwerken maken. Dat is eigenlijk het Workcamp Parquet in een notendop. En hoewel de naam anders doet vermoeden, is het zeker geen straf om daar als parketteur aan mee te werken. Voor het 5e jaar op rij komt een groep van 45 internationale parketleggers bij elkaar om dit keer de parketvloer van Kasteel Arcen, die in de jaren ’80 verloren is gegaan, te reconstrueren. Belangrijk detail: de objecten waar deze groep kunstenaars aan de slag gaan dienen altijd een maatschappelijk karakter te hebben. PALLMANN is sponsor van dit bijzondere evenement en levert de lijm, afwerking en technische ondersteuning op de vloer.

Dit jaar vindt het evenement plaats in Nederland en is het oog gevallen op het monumentale Kasteel Arcen. Dit kasteel is in het bezit van Stichting Landschap en Kastelen en te vinden in het gelijknamige Arcen in Limburg. Dat de groep internationale parketteurs houdt van een uitdaging moge duidelijk zijn. De prachtige parketvloeren in de ‘Groote Zaal’ en de kleinere ruimte ‘Klavierzimmer’ die in de jaren ’80 verloren zijn gegaan, worden aan de hand van foto’s teruggebracht in de oude glorie. In de ‘Groote Zaal’ van bijna 100 m² komt een parketvloer met een omkaderd eiken Carré-patroon noten biezen te liggen. Hier worden de producten van PALLMANN toegepast. In de kleinere ruimte komt een eiken visgraat te liggen.

PALLMANN is net als vorig jaar – toen het evenement in Duitsland plaatsvond – trotse sponsor van het Workcamp Parquet. PALLMANN staat met haar producten voor kwaliteit en werkt graag mee aan een dergelijk, hoogstaand parketkunstwerk. Elke dag zal er iemand van PALLMANN aanwezig zijn en tijdens de workshops die op donderdag 6 september gegeven worden zelfs vergezeld door collega’s uit Duitsland. De producten die worden toegepast bestaan uit de 1-component premium STP-parketlijm PALLMANN P6 – een oplosmiddel-, water- en weekmakervrije parketlijm – en Magic Oil Ergo 2K – de ergonomische 2-componenten parketolie – als afwerking.

Workcamp Parquet is ooit ontstaan uit enthousiasme van een aantal vakidioten die via de sociale media met elkaar in contact zijn gekomen. Wat ze gemeen hadden: mooie parketvloeren maken. Toen is het idee ontstaan de krachten te bundelen en internationaal mooie, niet-commerciële parketvloeren maken. Doel: van elkaar leren en iets bijdragen aan de maatschappij. Dit jaar is het al weer het 5e jaar dat het zo groots wordt opgezet en het vindt dit jaar in Nederland plaats. Daarom is Benno Broen naar voren geschoven als ‘organisator’ voor 2018. De hoofdorganisatie ligt in handen van René Caran, afkomstig uit Tsjechië.

Alle deelnemers doen gratis mee en investeren in zichzelf door kennis met elkaar te delen, van elkaar te leren en uiteraard zichzelf te promoten. Verblijf en verzorging wordt gesponsord, evenals het hout en de producten waarmee gewerkt worden. Op de foto ziet u het kasteel.

Nieuwsgierig geworden en wil je het evenement graag bezoeken? Neem dan contact op met de TCA’s van PALLMANN via www.pallmann.nl/contact.