Met de introductie van het Single-Panel-Drop-Lock-System HerringB/ONE zijn er straks geen A en B plankjes meer nodig die gespiegeld moeten worden bij het leggen van visgraat parket. Hetzelfde plankje voor links en rechts dus.

i4F, het bedrijf dat bekend is door de patenten en technologieën voor vloerbedekkingen (met name klikverbindingen) die het ontwikkelt en in licentie uitgeeft, heeft onlangs dit Single-Panel-Drop-Lock-Systems HerringB/ONE op de markt gebracht. Het patent voor deze klikverbinding is inmiddels verkregen en fabrikanten kunnen een licentie aanvragen bij i4F.

Volgens het bedrijf profiteert de gehele keten in de parketbranche van deze uitvinding: het afschaffen van A en B planken (links en rechts) bespaart materiaal en kosten in de productie van visgraat parket, er zijn minder instructies en aparte verpakkingen nodig voor links en rechts en de eenvoudige installatie komt tegemoet aan de stijgende vraag naar visgraat in Duitsland. Visgraat is bij ons al redelijk afgezaagd, in Duitsland komt het net op gang. De legger heeft minder verschillende planken nodig en kan eenvoudiger berekenen hoeveel parket er nodig is in een ruimte.

John Rietveldt, CEO von i4F, zegt: “i4F maakt de tijdloze elegantie van visgraat vloeren nu voor iedereen bereikbaar. Zonder A en B planken die gespiegeld moeten worden wordt het leggen een stuk efficiënter.”