“In een wereld waarin grondstoffen niet onbeperkt zijn, is recycling onmisbaar. Hoe meer we maken van oude grondstoffen, hoe minder nieuwe grondstoffen we nodig hebben. En dat komt de aarde alleen maar ten goede”, aldus Estillon.

“Door gebruik te maken van materialen zoals PET-flessen, gerecycled polyurethaan en oude autobanden, bieden onze ondervloeren niet alleen een hoogwaardige basis voor vloeren, maar dragen ze ook bij aan het verminderen van afval.”  Finity ondertapijt geeft plastic afval een tweede leven door PET-flessen te recyclen tot PET-naaldvilt garen. In plaats van op stortplaatsen of in de oceaan te belanden, worden deze flessen omgezet in duurzame ondervloeren. De Best Base collectie van Estillon omvat milieuvriendelijke ondertapijten, gemaakt van 100% gerecycled polyurethaanschuim. De collectie bevat verschillende merken met eigen specificaties en variaties.

Egalsoft® is gemaakt van geïmpregneerd nonwoven materiaal, vervaardigd uit gerecyclede textielvezels. Het is robuust en slijtvast, waardoor het lang meegaat en minder vaak vervangen hoeft te worden. Deze ondervloer is goed recyclebaar aan het einde van de levensduur. Oude autobanden worden gerecycled tot ondervloeren door ze te vermalen en te combineren met andere materialen, wat een veerkrachtige en duurzame vloerbasis oplevert. De Duralay Durafit is een voorbeeld hiervan en wordt wereldwijd succesvol gebruikt in duizenden installaties.

Gerecyclede ondervloeren bieden een win-winsituatie voor zowel het milieu als consumenten. Ze verminderen afval, verlagen de ecologische voetafdruk en bieden tegelijkertijd een hoogwaardige basis voor verschillende soorten ondervloeren. “Onze duurzame producten zijn gemakkelijk te herkennen aan het Green Choice logo. Hierdoor maak je altijd de juiste keuze en maken we samen met jou de wereld een stukje beter. Wij kiezen voor groen wat is jouw keuze?”