Dit is een jaar waarin mensen met enthousiasme terugkeren naar commerciële omgevingen en ontwerpers de natuur naar binnen halen met projecten geïnspireerd door de natuurlijke omgeving. Interface vertaalt dit als volgt voor haar projecttapijt collecties.

De kleuren van 2023 die tot nu toe zijn uitgebracht door Dulux en Pantone, suggereren dat biophilic design (een specialiteit van Interface) nog steeds sterk aanwezig is en dat het komende jaar dit verder omarmd zal worden vanwege de impact en veelzijdigheid. Pantone’s Viva Magenta en Dulux’s Wild Wonder zijn beide geïnspireerd door de natuur, maar zijn opvallend verschillende tinten en bieden verschillende mogelijkheden voor commerciële ruimtes.

Pantone: Viva Magenta

Pantone’s Viva Magenta is een opvallende en gedurfde kleur die de ontwerpgemeenschap heeft verrast met zijn levendigheid en kracht die geïnspireerd is door de natuurlijke omgeving. Het wordt gepresenteerd als een nieuw signaal van kracht in deze moeilijke tijd en moedigt mensen aan om te experimenteren en zich op nieuwe en spannende manieren uit te drukken. Hoewel de kleur gemakkelijk te gebruiken is in interieurontwerp, zijn er uitdagingen om het in commerciële of werkplekontwerpen op te nemen. Niettemin kan het helpen bij het creëren van nieuwe ruimtes en nieuwe manieren van werken die creativiteit bevorderen en het kan worden afgezwakt met tinten bruin om het dichter bij een biophilic gevoel te brengen.

Dulux: Wild Wonder

Dulux’s Kleur van het Jaar, Wild Wonder, eert de natuurlijke omgeving en kan een welzijnsfocus in een ruimte brengen. Het brengt ruimtes samen en brengt het geheel naar een hoger niveau, door gebruik te maken van de kracht van de natuur. Wild Wonder past goed bij de aardse kleuren, waarvan voorspeld wordt dat ze in de commerciële vormgeving gaan domineren. De kleur is veelzijdig genoeg om zich aan te passen aan verschillende kleuren en ontwerpfilosofieën en past perfect bij de huidige trends en toont hoe ontwerpers de grenzen van biophilic design verleggen.