Interface neemt uw gebruikte tapijttegels in en geeft ze een nieuwe bestemming, door ervoor te zorgen dat ze worden hergebruikt door liefdadigheidsinstellingen, lokale bedrijven en anderen die steun nodig hebben. Bovendien zijn onze producten zodanig ontworpen dat ze volledig recyclebaar zijn, om zo nieuwe tapijttegels voor de toekomst te maken. Er gaat niets naar de vuilstort.

De circulaire economie richt zich op het elimineren van vervuiling en afval. Voor een fabrikant betekent dit:

  • Bestendige gedegen producten ontwerpen die kunnen worden hergebruikt;
  • geryclede of bio-based-materialen gebruiken; en
  • ervoor zorgen dat producten kunnen worden gerecycled.

“We hebben deze principes gebruikt om CQuest™Bio en CQuest™BioX te creëren – nieuwe backings die onze vloertegels bestendig en duurzaam maken. Gemaakt voor hergebruik, kunnen tegels met een dergelijke backing een tweede leven krijgen bij bedrijven, liefdadigheidsinstellingen en andere organisaties”, aldus Interface.

“Om de cirkel te sluiten bevelen we hergebruik aan. Dit verlengt de levensduur van onze producten en we ondersteunen er de lokale gemeenschap en anderen in nood mee. Wanneer hergebruik geen geschikte optie is, zijn onze producten met CQuest™Bio en CQuest™BioX ook volledig recyclebaar, wat betekent dat ze kunnen worden gebruikt om nieuwe tapijttegels te maken.” ReEntry  bestaat uit het ophalen van gebruikte tapijttegels, het ontvangen van een certificaat dat men als gever meewerkt aan het verminderen van afval en het doorsturen van de tegels voor de productie van de zeer duurzame Sparo tapijttegels voor projecten (een partner van Interface, maar geen onderdeel van het Amerikaanse bedrijf) of het materiaal wordt, wanneer het niet meer geschikt is voor hergebruik, toegepast als steunbrandstof in de cementindustrie.

“Als u een eerdere generatie van Graphlex® met een bitumen-rug heeft, bieden we hergebruik aan, of recycling tot iets anders dan nieuwe tapijttegels, en zelfs terugwinning waarbij afval wordt omgezet in energie. Wat er ook gebeurt, we garanderen dat uw oude tegels nooit naar de vuilstort gaan”, zo stelt de fabrikant uit Scherpenzeel.