Het was een drukte van belang, 11 februari en opnieuw op 11 maart bij PPC Wijk bij Duurstede. Helaas kon ik er zelf niet bij zijn beide keren, maar het was een succes, zo werd mij verzekerd. In totaal werden ruim 240 klanten ‘bijgespijkerd’. Ze namen deel aan 5 zelfgekozen workshops. Maar liefst 9 leveranciers hadden, verspreid door het hele PPC pand, een eigen workshopruimte. Er was veel gelegenheid om bij te praten en ervaringen uit te wisselen. “Het waren ontzettend waardevolle dagen voor zowel onze klanten als onze leveranciers, wat ons betreft gaan we volgend jaar weer Bijspijkeren!”, aldus een enthousiaste Lisa Klaassen.

Een korte terugblik op de workshops:

UNIFLOOR 10DB, Vloerverwarming en droogbouwsystemen
De deelnemers leerden alles over de meest geschikte ondervloeren per situatie. Unifloor liet uitgebreid de mogelijkheden zien van onder andere Jumpax en de droge egalisatie met EcoPearls. Ook was er veel aandacht voor de 10DB oplossingen.

QUICK-STEP Installatie LVT Vloeren. Do’s en don’ts, tips & tricks
Een uitgebreide uitleg over QuickStep LVT. Ze lieten de opbouw van verschillende soorten zien en gaven tips over het leggen van PVC. En natuurlijk de do’s en don’ts, de egale ondervloer is zo belangrijk!

LECOL Ondergrond herkenning, beoordeling en voorbereiding
Na een korte theorie lieten de mannen van Lecol vooral veel zien en zelfs voelen. Scheuren herstellen, tegels egaliseren, installatie van parket en PVC op vloerverwarming, het kwam allemaal aan de orde. Lecol schakelde leuk met de praktijk.

THOMSIT Vloerverwarmingssystemen, ondergrondbeoordeling en dichtsmeren
Thomsit had veel praktijkvoorbeelden en tips en tricks voor het controleren en geschikt maken van de ondergrond. De deelnemers leerden hoe ze om moeten gaan met bijvoorbeeld afzandende of poreuze ondergronden, hoe scheuren hersteld kunnen worden en natuurlijk tips voor het werken met vloerverwarming.

FESTOOL Haal nog meer uit je machines
Festool gaf in de zagerij van PPC een uitgebreide demonstratie en uitleg van de meest gebruikte machines door parketteurs. Deelnemers kregen tips om schoon, efficiënt en veilig te werken. Ook werden veel ervaringen uitgewisseld.

STAUF Tips & tricks bij het egaliseren
Superstrak PVC leggen lukt alleen met een strak geëgaliseerde vloer. Stauf toonde de te gebruiken gereedschappen en benodigde materialen. Ook werden praktijkvoorbeelden aangehaald en tips & tricks gegeven over het voorbehandelen van de dekvloer.

SCHUTZ PVC Onderhoud en toplaag herstel

Een beschadigde PVC vloer vervangen? Helemaal niet nodig. Dr. Schutz gaf tips over het herstellen van schade aan PVC maar ook laminaat, linoleum en parketvloeren. En liet zien dat een beschermlaag veel problemen kan voorkomen.

BONA Geïnstalleerde vloeren borstelen en afwerken
De workshop van BONA ging over het creëren van een compleet nieuwe uitstraling voor een bestaande houten vloer. Ze lieten zien hoe je een echt doorleefde vloer maakt door nat en zeer grof te schuren. Nabehandelen met MEGA en de vloer kan er weer jaren tegenaan.

RIGO Gekleurde vloeren onderhoudsarm afwerken
Handen uit de mouwen bij de RIGO workshop! Een korte en originele introductie over kleurolie en lak. Wat niet kon, maar nu wel kan met overlakbare kleurolie en Skylt. Overtuigen door te doen, ieder zijn eigen plankje en oliën en aflakken maar!